+358 45 866 9446 tuki@datait.fi

Etätuki ja ohjeet

Etätuki

Lataa tästä etätuki Anydesk-ohjelma windowsille:

https://get.anydesk.com/SCfnMReT/AnyDesk_DataIT.exe

Lataa tästä etätuki Anydesk-ohjelma macille:

https://get.anydesk.com/gECrZuco/AnyDesk_DataIT.dmg

Ohjeet

Webhotellin sähköpostin asetusohje:

’omadomain’ ohjeessa on oma osoitteesi eli esim. datait.fi

Sähköpostilaatikoiden käyttäjätunnuksia ja salasanoja sekä muita asetuksia pääset muuttamaan cpanel alustalla osoitteessa https://www.omadomain.fi:2083

Jos haluat selainohjelmalla lukea sähköpostiasi, löydät kirjautumisikkunan osoitteesta https://www.omadomain.fi:2096

Sähköpostin lukusovelluksia käytettäessä kuten esim. Thunderbird, Windows Mail tai Outlook käytetään seuraavia postipalvelin asetuksia:

Saapuvan postinpalvelin mail.omadomain.fi

portti 993

salaus SSL/TLS

 

Lähtevän postinpalvelin mail.omadomain.fi

portti 465

salaus SSL/TLS

 

Office365 sähköpostin asetusohje:

Office sähköposteja pääset lukemaan osoitteessa https://www.office.com ja sivuston oikeasta yläreunasta kirjaudu

Huom! Samasta paikasta pääkäyttäjäntunnuksilla hallinnoidaan myös sähköposti osoitteita sekä salasanoja.

Osoitteeseen kirjautumalla saat myös ladattua Office ohjelmat tietokoneellesi.

Outlook ohjelma on Office paketin sähköpostin käyttöohjelma johon kirjaudutaan

etunimi.sukunimi@omadomain.fi ja salasana.

Outlook-ohjelmassa ei tarvitse määritellä saapuvan tai lähtevän postin palvelimia vaan määrittely tapahtuu automaattisesti mikäli käytössäsi on Microsoft tili.

 

Alla vielä yleisimpien toimintojen ohjeita Outlook-ohjelmaan:

 

Poissaolovastauksen lähettäminen:

https://support.microsoft.com/fi-fi/office/automaattisen-poissaolovastauksen-l%C3%A4hett%C3%A4minen-outlookissa-9742f476-5348-4f9f-997f-5e208513bd67

 

Allekirjoituksen luominen:

https://support.microsoft.com/fi-fi/office/s%C3%A4hk%C3%B6postin-allekirjoituksen-luominen-ja-lis%C3%A4%C3%A4minen-outlookin-verkkoversiossa-5ff9dcfd-d3f1-447b-b2e9-39f91b074ea3

 

Perusohjeet 365 Officen käyttöön:

 

Tietokoneella selaimen kautta käytettäessä :

 

Sähköpostiin pääsee käsiksi kirjautumalla selaimella ( Chrome, Firefox, Edge tms. )  osoitteeseen https://portal.office.com ja avautuvassa ruudussa syötetään oma sähköposti. Kuvat tuossa alla ovat englanniksi, mutta avautuvassa ikkunassa tekstit ovat suomeksi.

 

Ja seuraavassa ruudussa salasana.

 

Mikäli Officeen kirjautuminen pyytää ensimmäisellä kirjautumisella muuttamaan salasanan, niin muuta salasana ruudulla näkyvien ohjeiden mukaan. Huom! Suositus on vähintään kahdeksan merkkiä siten, että mukana on numeroita, isoja kirjaimia sekä erikoismerkkejä. Esimerkiksi M1croSof7!

 

Tämän jälkeen pitäisi päästä kirjautumaan sisälle itse portaaliin. Vasemmasta reunasta löytyy netissä käytettävät Officen työkalut, joista Outlook toimii sähköpostien lähettämiseen ja vastaanottamiseen käytettävänä ohjelmana. Näkyvät ohjelmat vaihtelevat sen mukaan, että mikä lisenssi on käytössä.

 

Sähköpostia on mahdollista käyttää myös suoraan tietokoneelta käsin mikäli käytössä on Office-paketti, joka sisältää Outlook ohjelman sekä mahdollisuuden ohjelmistojen asentamiseen työpöytä-käyttöön.

 

Sähköpostin asennus puhelimeen / tablettiin :

 

Lataa Google Play ( Android ) kaupasta tai App Storesta ( Apple ) Outlook sovellus. Käynnistyessään ensimmäistä kertaa ohjelma pyytää syöttämään sähköpostiosoitteen sekä salasanan. Ohjelma saattaa ehdottaa mahdollisesti olemassa olevan Gmail-sähköpostin asentamista. Jos näin tapahtuu, niin tuon voi ohittaa valitsemalla näytöltä ”Ohita”. Mahdollisia käyttöoikeuksia kysyttäessä voi Outlook-sovellukselle huoletta sallia pääsyn puhelimella oleviin kontakteihin tai muihin tietoihin.

 

Nämä asetukset täytyy käydä läpi vain kerran. Myöhemmin posteja puhelimelta / tabletilta luettaessa ei näitä tarvitse enää uudelleen käydä läpi.

 

              

 

Oheisista kuvista näkee mikä on oikea ladattava sovellus. Outlook-nimellä hakemalla löytyy myös muita ehdotuksia, joten kannattaa olla tarkkana.

 

Toimitamme tietokone-, tietoliikenne- ja monitoimilaitteet asiakkaillemme tarvittaessa ylläpidettynä joko omaksi tai palveluna.

Huollamme monia eri laitevalmistajien tietokoneita ja tulostimia. Konsultoimme myös muita toimijoita isommissa järjestelmäkokonaisuuksissa.

YRITYS

TOIMIPISTEET

Riihimäenkatu 87, Hyvinkää

Yrittäjänkatu 7, halli 3 Riihimäki

Vanajantie 7, Hämeenlinna

 

YHTEYS

myynti@datait.fi

(045) 866 9446